Zimné sústredenie 3NT v Juhoafrickej republike
 
Február bol pre veľkú skupinu „Triniťákov“ časom, kedy sme sa presunuli z chladnej Bratislavy do veľmi príjemného prostredia Kapského mesta a jeho okolia.
Čakali tu na nás 3 týždne plného tréningového nasadenia a popritom aj dvojica pretekov. Svetový pohár ITU a Xterra.
 
Po príchode do Kapského mesta sme mali kľudnejší režim až nedele 10. februára, kedy sa konal svetový pohár. Zúčastnili sme sa na ňom vo veľkom počte a na rôznych vzdialenostiach. Ako prví sa postavili na štart pretekári olympijských vzdialeností, nechýbali medzi nimi Maťka Jesenská, Erik Baláž, Peťo “Krasoň” a Ďuro Rebro. Erik s Krasoňom ako sladkí novomanželia odpretekali celý triatlon bok po boku a dobehli do cieľa spoločne. Maťka s Jurom skončili vo svojich kategóriách obaja na pekných tretích miestach !
 
V šprint objemoch sme mali omnoho väčšie zastúpenie. Na druhom mieste dobehol Rado Stretavský, ako aj Marek Smetana, Radka Suchá skončila na peknom treťom mieste. Aj napriek jednému pádu na cyklistickej časti a zopár zablúdeniam sa nič vážne nestalo a všetci výborne reprezentovali náš klub ako aj celé Slovensko. Áno, aj Ján Roziak dokončil. Na záver nás čakal štart Elite žien a Elite mužov. Medzi elitou sme sledovali Riša Vargu a Kiku Jesenskú. Pre Kiku to bola premiéra v „dospeláckej“ ženskej kategórii a pre nás ostatných veľký zážitok.
 
Ďalšie dni sa pokračovalo v naberaní objemov, nezastavili nás ani krátke choroby a drobné pády. Najväčším prekvapením však bola Zuzka Ježiková, ktorá sa z ničoho nič objavila medzi nami, šok šok šok. Vyzdvihnúť treba aj Igora Valka, Miša Gasparoviča a Romana Priesola za zvládnutie výzvy, nastúpať na biku za jeden deň 3 000 výškových metrov. Zvládli to ako nič. Gratulujeme!
 
Druhými pretekmi bola Xterra. V sobotu 23. februára štartovala najväčšia časť z nás, na kratších vzdialenostiach, a to aj napriek tomu, že sa nám podarilo jedného štartujúceho vymknúť na izbe. Pardon. Všetci pretekári zdraví a živí došli do cieľa a veľmi si to užili. V nedeľu na dlhej trati mal štartovať Filip Šebo a štafeta v zložení Marek Smetana, Dave Krascsenits a Juraj Polák. Štartoval nakoniec iba Filip. V tento deň sa datuje vznik #TeamDiesel – alebo, dávaj si pozor, čo tankuješ do auta.
 
Všetkým zúčastneným ďakujeme za skvelú atmosféru počas sústredenia, držíme palce do sezóny 2019
a veríme, že sa nás o rok v Thajsku stretne ešte viac. Kesenem.