V dňoch od 18. do 22. októbra sme sa tak, podobne ako aj minulý rok, vybrali na Oravu. Ubytovanie sa síce zmenilo, ale plány nie. Zhodnotiť uplynulú Trisezónu, dať si ciele do tej nasledujúcej, zdolať zopár vrcholov v Roháčoch, odreagovať sa a nabrať sily na ďalšie výzvy.

Počasie nám v prvých dňoch vyšlo na výbornú. Pochopiteľne – ako vždy, aj teraz sa medzi nami našli takí, ktorým nestačila naplánovaná trasa, a tak si ju trocha upravili. Dokonca nepohrdli ani s výletom autobusom. A keď to vyšlo raz, tak prečo nie aj druhýkrát, takže na ďalší deň sa to zopakovalo, tentokrát však bez autobusu. Cenu 3NT pre najlepšieho horolezca tento rok získava Blanka, ktorá zdolala Ostrý Roháč, Volovec a Rákoň (ako správna triatlonistka v štýle tri kopce v jednom dni), pričom pritom nezabudla vyjadrovať pravidelne aj svoje emócie. Ďalšie dni nám počasie už toľko neprialo, ale aspoň zostal priestor pre aquapark a wellness. Jedným z bodov pobytu bolo aj varenie gulášu a keďže sa 3NT rozrastá exponenciálne, tak na počudovanie Kriva nebolo 10,5 kg mäsa nakoniec až tak veľa, ako sa pôvodne pri príprave zdalo. Najmä keď si niekto o druhej ráno zaumieni, že je ten správny čas na jedlo.

Nechýbala ani tanečná zostava od dievčat, čím spestrili večerný program a všetkým dokázali, že by sa nestratili vo svete ani ako tanečníčky. Toľko k tohtoročnej Orave. Veríme, že na budúci rok sa zídeme v ešte väčšom počte a okrem toho aj splníme všetky ciele na Trisezónu 2018.

PS: Laura nezabudni si odložiť mobil, keď to dočítaš.