Ďalšie preteky v augustovom triatlonovom programe sa konali v Žiline. Pre niekoho obyčajné preteky, no pre mnohých vrchol  sezóny, nakoľko sa jednalo o majstrovstvá Slovenska v olympijskom triatlone elite, ako aj vo vekových kategóriách. Všetko to začalo v sobotu ráno súbojmi nádejí. Najlepšie výsledky si vybojovali Linduška a Miška, ktoré vo svojej kategórii skončili na 1. respektíve 2. mieste. Ďalej pokračovali preteky v žiackych kategóriách, kde si bohužiaľ nikto z našich nevybojoval miesto na pódiu.

Poobede sa súťažilo na objemoch olympijského triatlonu, kde ako prvé vyštartovalo nežné pohlavie. Náš klub reprezentovala iba Lydka, ktorá si počínala výborne a obsadila celkovo 6. miesto. Keďže trojica pretekárok pred ňou boli z Maďarska, Lydka si odniesla z majstrovstiev Slovenska  bronzovú medailu z kategórie elite ženy, ako aj vo svojej vekovej kategórie. Ďalší na rade boli muži, kde za nás bojovali Lukáš, Miro, Marek, Matej a Ďuri. Na našu radosť veľkým prekvapením skončilo celkové poradie mužov, kde na skvelom 6. mieste dobehol Ďuri, a tesne za ním na 7. mieste skončil Matej. Keďže v prvej päťke celkového poradia sa nachádzal iba jediný Slovák, znamenalo to, že Ďuri si odniesol striebornú a Matej bronzovú medailu z majstrovstiev Slovenska v elitnej kategórii, ako aj vo svojich vekových kategóriách. Tesne za prvou desiatkou – na 11. mieste skončil po boji s kŕčmi Marek. Lukáš si odniesol striebornú medailu zo svojej vekovej kategórie a Miro sa umiestnil vo svojej kategórii na 7. mieste.

Ďalší deň bol na programe šprint triatlon, ktorý bol zároveň aj akademickými majstrovstvami Slovenska. Medzi ženami sme mali Lydku, Niu, Ingrid, Slavku a Janku. Lydka skončila celkovo druhá a odniesli si tak aj striebornú medailu z akademických majstrovstiev Slovenska. Nia sa umiestnila celkovo na 3. mieste a vo svojej kategórii vyhrala. Janka a Slavka vyhrali svoju vekovú kategóriu a Ingrid si odniesla pekné 2. miesto zo svojej kategórie. Za mužov sa od nás na štart postavili Matej, Franchi, Lukáš, Martin, Peťo Holly, Peťo Marčaník a Dago. Najlepšie si počínal Matej, ktorý skončil celkovo tretí a takisto 3. miesto si odniesol aj z akademických majstrovstiev Slovenska. Franchi skončil tesne za Matejom na 4. mieste no svoju kategóriu vyhral. Lukáš a Martin taktiež vyhrali svoju kategóriu a Peťo Marčaník skončil vo svojej kategórii na 3. mieste. Na záver celého programu boli ešte štafety. Na štart sa postavila jediná naša štafeta v zložení Marek, Lydka a Ďuri, ktorí skončili na 2. mieste za prvou Maďarskou štafetou. Do konca sezóny nám ostáva už iba pár triatlonových pretekov, no už tento týždeň začínajú v Šamoríne multišportové Majstrovstvá sveta, kde je na programe najprv vo štvrtok  akvatlon a potom v nedeľu akvabike a dlhý triatlon.

Výsledky triatlon Žilina 2022