Majstrovstvá Slovenska v krátkom triatlone sa po roku znova konali v Žiline na vodnom diele cez víkend od 19. Do 20.augusta. Pred hlavným štartom sa pretekalo v žiackych kategóriách, a tiež na šprint objemoch. Žltých 3NT dresov bolo na všetkých štartoch po celý deň neúrekom. To nás samozrejme veľmi teší. Počasie pre doobedné štarty bolo ešte pekné a výsledky našich​ drsňákov boli miestami ešte lepšie. Ženám sa darilo o trochu viac, keď sa Janke podarilo vo svojej kategórii zvíťaziť pred druhou Maťkou a tiež Terke, ktorá dobehla na treťom mieste pred Katkou.

Medzi mladších žiakov sa postavil najmenší Franči, ktorý sa očividne medzi nádejami nudil a aj keď sa mu nepretekalo podľa jeho predstáv a jeho sestra Nia ho porazila, obidvaja však išli parádne.

Poobede sa počasie začalo kaziť. Na olympijských​ vzdialenostiach ako prvé štartovali ženy. Tam sme mali Ivonu, ktorá vybojovala celkové druhé miesto. Gratulujeme! Mužom preteky znepríjemňoval dážď, a to najmä na cyklistickej časti, kde mohol spôsobiť problémy. Po rýchlom plávaní bola na čele medzinárodná skupina spolu s Marekom, proti boli však Ondro s Kubom, ktorý​ dotiahol do prednej skupiny celý autobus, a posledné kolo cyklistiky sa išlo v pokojnom tréningovom tempe. Bolo to iba ticho pred búrkou a na behu sa išlo ako keby sa predtým neplávalo a nejazdilo. Medzi mužmi dobehol na druhom mieste zo Slovákov Ondro a na šiestom mieste Marek. Ostatní bojovali tiež a všetci sme úspešne došli do cieľa. Niekto spokojný, niekto menej.

V nedeľu bol na programe kros triatlon, kde sme mali na trati Smontyho a Paťa. Pretekal aj Ďuri s Marekom, ale v štafete. Smonty skončil na treťom mieste vo svojej kategórii, a bronzová bola aj naša štafeta.

Toľko k účinkovaniu 3NT v Žiline, kde sa už tradične koná jeden z najlepších triatlonov na Slovensku, a kde sa o rok opäť radi vrátime.

Výsledky triatlon Žilina 2017