Uplynul ďalší víkend a za nami sú ďalšie preteky. Tento víkend to neboli ale hocijaké preteky. Bol to nami organizovaný Triatlon Senec. Početná skupina sme sa zišli už v piatok a začali chystať všetko potrebné. Depo, koberce, zábrany, štartovacie balíčky, skrátka všetko, čo bolo treba, aby sme víkend zvládli a pripravili čo najlepšie podmienky pre pretekárov. V sobotu predobedom to celé odštartovalo pretekmi mladších žiakov, po ktorých nasledovali preteky nádejí. Na stupienky víťazov sa od nás postavili v najmladších nádejach Riško a Miška a v o niečo staršej kategórii Leonard. Poobede nasledovali Majstrovstvá Slovenska v MIX štafetách. Štafety sa mohli zostaviť buď z 2 mužov a 1 ženy alebo z 2 žien a 1 muža. Ako prví boli na rade štafety elite a kategória 35+. V elitnej kategórii sme dokázali získať prvé dve miesta v zostave Marek, Lydka a Ondrej ako víťazná štafeta a Franchi, Nia a Ďuri obsadili druhé miesto.

V nedeľu štartovali ako prví starší žiaci a krátko po ich štarte nasledoval HOBBY triatlon, kde pretekali hlavne „prvotriatlonisti“ alebo pretekári, ktorí si zatiaľ netrúfli na šprint triatlon. Po nich nasledovali už hlavné kategórie, ktoré boli kvôli vysokému počtu štartujúcich, rozdelené do viacerých vĺn. Ako prví si zmerali sily tí najskúsenejší, čiže muži od 40 rokov. Po nich nám predviedli svoje umenie ženy a na záver – ako sa zvykne hovoriť – to najlepšie (v tomto prípade to najrýchlejšie) nakoniec, a to muži do 39 rokov. V ženskej kategórii sme ovládli celé pódium. Lydky vyhrala spôsobom štart cieľ, druhá bola hosťujúca Nika, ktorá stratu po plávaní stiahla na bicykli a skvelým behom sa prepracovala na druhé miesto, a tretie miesto obsadila vekom iba dorastenka Nia. V mužoch vyhral suverénnymi spôsobom Ondrej, ktorý ako je už zvykom, ušiel (skoro) všetkým na bicykli. Tentokrát mu dokázal sekundovať iba Dalibor z Triaxu, aj to ale iba po začiatok bežeckej časti. Na bežeckej časti si to ešte rozdali v peknom súboji Ďuri a Marek, ktorí skončili na 4. resp. 5. mieste.

Musíme skonštatovať, a to nielen z nášho pohľadu, že sa nám víkend veľmi podaril, padol nový účastnícky rekord v počte viac ako 640 štartujúcich. To hovorí za všetko.

Všetkým zúčastneným ďakujeme a vidíme sa opäť o rok.

Výsledky triatlon Senec 2022