22. mája náš klub 3NT zorganizoval triatlonové preteky v Senci. Tento rok to už bol 29. ročník. Sobotné počasie nám pri prípravách a hlavne stavaní depa neprialo, vďaka Romanovej zámkovej dlažbe sa nám podarilo prehovoriť koberce, aby nelietali aj s celým depom po Senci. Nedeľné ráno sa nieslo v znamení adrenalínovo-predpretekovej jemnej paniky a po doladení posledných detailov mohli odštartovať postupne nádeje a žiaci. Samozrejme nemohli chýbať ani naši najmenší drsňáci. Maroško si dokonca nestihol obliecť ani tričko. Franči po na bicykli síce stratil prvú pozíciu, ale bolo z toho parádne druhé miesto! Zastúpenie sme mali aj v žiakoch, a ani tí sa nenechali zahanbiť, ako sa na drsňákov patrí. V starších žiakoch dokonca Matúš Koreň zvíťazil, k čomu mu gratulujeme! Nabudúce sa zmestí na bedňu aj Hrtanko, ktorý skončil na peknom štvrtom mieste.

Hlavné štarty boli v objemoch šprint triatlonu. Kvôli komfortu všetkých pretekárov sme urobili dva štarty a preto vznikol malý časový posun. Veríme, že ten neodradil divákov ani pretekárov, lebo atmosféra bola po celú nedeľu viac než vynikajúca. Po rýchlom plávaní kde praskali bubienky pretekárom, nasledoval veterný bike a ešte rýchlejší beh. Medzi ženami sme mali Ivonku, ktorá suverénne vyhrala v celkovom poradí ! V mužoch sme mali veľmi bohaté zastúpenie a iba vymenovanie všetkých 3NTákov by bolo na samostatný článok, rozhodne sa nikto z nich neflákal, a všetci dobehli do cieľa v parádnych časoch.

Po takmer klubových pretekoch štafiet a vyhlásení výsledkov začal proces rozkladania depa a upratovania, ktorý nakoniec trval až do pondelka. Drobné nedostatky vychytáme a budúci rok bude triatlon v Senci ešte lepší a kvalitnejší.

Veľké poďakovanie patrí všetkým pretekárom, divákom a hlavne dobrovoľníkom v zelených tričkách. Aj preto sme si užili prvý tohtoročný slovenský triatlon, a ten naštartoval súťažného ducha nielen v našom tíme.

Výsledky triatlon Senec 2017