Po roku sme sa opäť zúčastnili triatlonu vo Dvoroch nad Žitavou.

Tento rok nás síce bolo skromnejšie, zato hnojisko smrdelo rekordne.

Najväčšie nádeje sme vkladali do Maťka Drobného, dokonca s ním odišlo ráno o 6:30 plné auto na preteky. Maťko nakoniec medzi nádejami A skončil na peknom 6. mieste a nemusel ísť na bicykli domov. Medzi mladšími žiačkami sme mali Niu, ktorá sa stratila asi na bicykli a Táničku. Nia dobehla na 5. a Tánička na 10. mieste.

Mário Salazar v superšprinte „šprintoval“ parádne – asi preto, že nechal kľúče od auta a mobil u Mareka s Ondrom a oprávnene sa o ne bál.

Po krátkej pauze, kedy sa čakalo, kedy bude vonku ešte teplejšie, nasledovali dva hlavné štarty, šprint mužov a žien. Medzi ženami nás reprezentovala Radka a Katka. Radka dobojovala na 3. mieste v kategórii a Katka hneď za ňou na zemiakovom 4. mieste.

Medzi mužmi nám Oliver Arnold ukázal, že to ide (vraj) aj bez tréningu, keď obsadil medzi juniormi bronzovú pozíciu. V celkovom poradí zvíťazil „majster slnečnej sústavy a priľahlých galaxií“ Ondrej s Kubom, keď nikto nedokázal odpovedať na jeho bežecké tempo. Na 5. mieste, po slabšom behu dobehol Marek.

Všetkým zúčastneným gratulujeme a o rok sme tam znova.

Výsledky triatlon Dvory nad Žitavou 2018