STEFANIA SALAZAR

Po ukončení triatlonovej sezóny vám prinášame rozhovory s našimi športovcami. Tentokrát nám priblížila svoju prvú juniorskú sezónu Stefania Salazar.

Ako hodnotíš sezónu 2023?

Myslím si, že sezóna 2023 sa skončila pre mna úspešne. Niektoré preteky som zvládla lepšie, na niektorých sa mi darilo menej, ale na každom podujatí  som podala svoje maximum.

V čom si sa zlepšil oproti minulej sezóne?

Najviac som sa rozhodne zlepšila na biku. Na pretekoch sa mi podarilo viackrát dotiahnuť skupinu, ktorá zaostávala, a mohla som tak bojovať o lepšie celkové umiestnenie. Beh som tiež zlepšila oproti predchadzajúcej sezóne, čo sa ukázalo najmä na pretekoch v kopcovitom teréne.
 
Aký bol tvoj najlepší zážitok/výsledok/highlight tejto sezóny?
 
Za svoj najlepší výsledok v sezóne 2023 považujem 12. miesto na EPJ v Tábore a 14. miesto na EPJ v Záhrebe. Taktiež som rada, že sa mi podarilo vyhrať “domáce preteky” v Senci.
 
Čo sa ti naopak nepodarilo zlepšiť/uskutočniť v tejto sezóne?
 
Vôbec mi nevyšiel EPJ v Blede, zle som vyplávala, o pár sekúnd mi ušiel balík, a keď som sa sama dotiahla na biku do lepšieho balíka, odišli mi nohy a balík som opäť stratila. Preteky som ukončila ešte penalizáciou, ktorú som dostala v depe.
 
Aké máš ciele do ďalšej sezóny?
 
Veľmi rada by som splnila limit do reprezentácie, hoci viem, že to nebude vôbec ľahké. Chcela by som podať kvalitný výkon či už na EPJ, ale samozrejme aj na pretekoch na Slovensku. Budem bojovať o to, aby som sa kvalifikovala na ME juniorov, keďže budúci rok mám poslednú šancu pretekať v juniorskej kategórii.