MATÚŠ KUŠÍK

Po ukončení triatlonovej sezóny vám prinášame rozhovory s našimi športovcami. Tentokrát nám priblížil svoju sezónu Matúš Kušík.

Ako hodnotíš sezónu 2023?

Sezónu hodnotím relatívne pozitívne prihliadajúc k tomu, že som cez leto treningy flákal a potom je samozrejmé, že tá vytrvalosť, rýchlosť a sila nie je táká, ako by mohla byť a akú by som chcel mať. Ale z tej psychickej stránky to bola neskutočná “jízda”, vďaka nášmu klubu a neskutočným ľuďom v ňom.
 

V čom si sa zlepšil oproti minulej sezóne?

Jednoznačne v plávaní, teraz som si to plávanie vďaka veľkému zlepšeniu už takmer užíval.
 
Aký bol tvoj najlepší zážitok/výsledok/highlight tejto sezóny?
 
Asi to bol duatlon v Kravanoch, kde som sa umiestnil na 3. mieste v dorastencoch. Celé preteky sa mi išli úplne neskutočne bez utrpenia a užíval som si výbornú atmosféru tejto akcie. No a tretie miesto bola už len čerešnička na torte, ktorá samozrejme potešila.
 
Čo sa ti naopak nepodarilo zlepšiť/uskutočniť v tejto sezóne?
 
Dosť ma mrzelo, že som neparticipoval na mnohých podujatiach, čo som si predsavzal. A taktiež som na pretekoch nepredvádzal podľa mňa svoje maximum, kvôli už spomínanému flákaniu a nevenovaniu všetkého voľného času tréningom.
 
Aké máš ciele do ďalšej sezóny?
 
Jednoznačne trénovať aj počas leta toľko ako počas školského roka, udržať si nejákú tú formu a raz za čas sa dostať na nejaké to pódium. A samozrejme užiť si každé jedny preteky a zúčastniť sa viacerych podujatí ako tento rok.