MATEJ MEDVECZKY

Po ukončení triatlonovej sezóny vám prinášame rozhovory s našimi športovcami. Tentokrát nám priblížil svoju sezónu Matej Medveczky.

Ako hodnotíš sezónu 2023?

Tak, táto sezóna mi moc nevyšla. Na začiatku som hľadal formu a nevedel som sa rozbehnúť. Potom počas leta, keď som mal konečne pocit, že odtrénované hodiny by som mohol pretaviť do dobrých výsledkov, ma na začiatku augusta odstavila infekcia ucha od prakticky hocijakého trénovania, a musel som predčasne ukončiť sezónu.
 

V čom si sa zlepšil oproti minulej sezóne?

Najväčší posun som zaznamenal určite v plávaní, a tiež som sa zlepšil aj v cyklistike
 
Aký bol tvoj najlepší zážitok/výsledok/highlight tejto sezóny?
 
Ako som už spomínal, dobrých výsledkov veľa nebolo. Získal som ale cenné skúsenosti na pretekoch Európskeho pohára. Ako zážitok by som, okrem štartov na “dospeláckych” EP, uviedol štart na španielskych majstrovstvách tímov, kde som mal možnosť pretekať za klub, s ktorým som trénoval, kým som bol v Barcelone.
 
Čo sa ti naopak nepodarilo zlepšiť/uskutočniť v tejto sezóne?
 
Chcel som získať medailu z M-SR a získať body do WR na niektorom z EP.
 
Aké máš ciele do ďalšej sezóny?
 
Ako prvé by som sa chcel cez zimu naďalej zlepšovať (hlavne v plávaní). Počas sezóny by som chcel získať medailu z M-SR, získať body do WR, štartovať na univerzitných MS a ak bude možnosť, štartovať na ME U23. Tiež by som chcel bežať 10 km pod 33 minút.