MATEJ DROBNÝ

Po ukončení triatlonovej sezóny vám prinášame rozhovory s našimi športovcami. Tentokrát nám priblížil svoju sezónu Maťo Drobný.

Ako hodnotíš sezónu 2023?

Táto sezóna nebola podľa mojich predstáv, keďže som mal zdravotné problémy.
Zimnú prípravu som strávil v nemocnici, takže som sa to snažil cez leto aspoň trochu dohnať, preto som musel trénovať aj u babky. Myslím si, že v behu sa mi to aj podarilo. Spokojný som bol s bežeckým výkonom na akvatlone v Piešťanoch, ktorý bol nad moje očakávania. Skončili sme tam na druhom mieste, takže bola aj bedňa.😃
 
Aký bol tvoj najlepší zážitok/výsledok/highlight tejto sezóny?
 
Veľmi sa mi páčilo letné sústredenie v Rakúsku. Na bike tam boli veľmi pekné a ťažké kopce, také u nás bohužiaľ nie sú, takže dúfam že sa tam budúci rok vidíme opäť.
Najlepší výsledok sa mi podaril na nočnom behu, kde som prvýkrát zabehol 5km pod 19 minút. Vôbec som to nečakal a veľmi ma to potešilo, samozrejme aj akvatlon v Piešťanoch.
 
Čo sa ti naopak nepodarilo zlepšiť/uskutočniť v tejto sezóne?
 
Dosť ma mrzelo, že som nedokončil náš Kúpeľný duatlon a že som nestihol cyklokrosovú sezónu (znova kvôli zdravotným problémom).
 
Aké máš ciele do ďalšej sezóny?
 
Hlavne by som chcel byť už zdravotne v poriadku a poriadne trénovať. Bol by som veľmi rád, keby sa mi podarí byť v top 5 na majstrákoch v duatlone a chcel by som ísť vyskúšať aj nejaké cyklistické preteky a cyklokros.