KRISTIÁN KOSTEREC

Po ukončení triatlonovej sezóny vám prinášame rozhovory s našimi športovcami. Tentokrát nám priblížil svoju prvú juniorskú sezónu Kristián Kosterec.

Ako hodnotíš sezónu 2023?

Uplynulú sezónu hodnotím veľmi pozitívne. Prvú polovicu prípravy na sezónu som strávil v Amerike, kde som mal trošku obmedzené možnosti trénovania, preto som nevedel, či sa mi podarí naplno zabojovať v sezóne. Napriek tomu som sa do toho dostal, a po krátkej, ale intenzívnej príprave sa mi dokonca podarilo zapretekať si na európskom pohári, či umiestniť sa na pódiu na M-SR, čo bolo nad moje očakávania.

V čom si sa zlepšil oproti minulej sezóne?

Určite v sile v rámci plávania, ale aj na bicykli. Individuálne, aj s klubom som začal oveľa viac chodiť do fitka, a tak som sa výrazne posunul v najmä v plaveckých výkonoch. Taktiež sa mi podarilo zrýchliť depo. Už som tam nebol minútu a pol 🙂
 
Aký bol tvoj najlepší zážitok/výsledok/highlight tejto sezóny?
 
Jednoznačne najlepší zážitok boli M-SR v Žiline, kam som išiel nenatrénovaný po lete a výrazne oslabený po chorobe, čiže som nemal veľké očakávania. Napriek tomu sa mi podarilo skončiť druhý v junioroch a šiesty celkovo v rámci M-SR. Pokladal som to za môj najlepší triatlonový výkon za celé moje dvojročné pôsobenie v 3NT. Okrem toho to bol super víkend strávený s 3NT, čo som si veľmi užil.
 
Čo sa ti naopak nepodarilo zlepšiť/uskutočniť v tejto sezóne?
 
Veľmi ma mrzelo, že plavecký limit do reprezentácie som minul o necelé dve sekundy. Zároveň som nebol spokojný s mojím výkonom na EPJ vo Welse, a taktiež, že som nebol schopný zúčastniť sa na viacerých európskych pohároch.
 
Aké máš ciele do ďalšej sezóny?
 
Jednoznačne by som chcel splniť limity do reprezentácie a odpretekať viac európskych pohárov. A prosil by som si aj zlato z majstrákov, ale to je len taký bonus 🙂