JURAJ POLÁK

Po ukončení triatlonovej sezóny vám prinášame rozhovory s našimi športovcami. Tentokrát nám priblížil svoju sezónu Juraj Polák.

Ako hodnotíš sezónu 2023?

Úprimne viackrát som sa zamýšľal nad touto otázkou a sám asi neviem na ňu odpoveď. V tejto sezóne som mal lepšie chvíle, aj tie horšie… sezónu som nezačal najlepšie keď na prvých 2 pretekoch som nedokončil, no ako sa hovorí, do tretice všetko dobré, na 3 preteku sezóny čo boli MSR v olympijskom triatlone som získal 3. miesto v elitnej kategórii. S týmto výsledkom som bol veľmi spokojný, nakoľko to bol jeden z mojich hlavných cieľov sezóny. Druhý cieľ mojej sezóny boli majstrovstvá Európy v strednom triatlone v Belgickom Menene, no bohužiaľ nedosiahol som tam výsledkom s akým by som bol spokojný. Na záver sezóny sa mi podarilo získať ešte 2. miesto na pretekoch v Chorvatsku a následne som ukončil sezónu a odcestoval som na študijný pobyt do Talianska.
 

V čom si sa zlepšil oproti minulej sezóne?

Minulú sezónu som mal asi najlepšiu a najsilnejšiu zo všetkých doterajších mojich sezón, nakoľko som mal oveľa viac času venovať sa tréningu. Čiže necítil som že by som sa v niektorej disciplíne posunul, ale udržal som si úroveň z predošlej sezóny s čím som bol spokojný.
 
Aký bol tvoj najlepší zážitok/výsledok/highlight tejto sezóny?
 
Tých nebolo v tejto sezóne zrovna najviac (smiech). Ale jednoznačne to bude 3. miesto na majstrovstvách Slovenska v olympijskom triatlone v elitnej kategórii.
 
Čo sa ti naopak nepodarilo zlepšiť/uskutočniť v tejto sezóne?
 
Chcel som si zlepšiť osobne maximum na strednej vzdialenosti, no stihol som len jediný pretek a to v spomínanom Belgicku.
 
Aké máš ciele do ďalšej sezóny?
 
Chcel by som opäť získať medailu z majstrovstiev Slovenska v olympijskom triatlone, no bude to ťažké, keďže konkurencia každým rokom rastie. Taktiež by som chcel pretekať na niekoľkých triatlonoch strednej vzdialenosti a zlepšiť si svoje osobne maximum. Uvidím ako pôjde príprava do sezóny a celkovo sezóna a podľa toho si budem upravovať moje priority.