FRANCESCO SALAZAR

Po ukončení triatlonovej sezóny vám prinášame rozhovory s našimi športovcami. Tentokrát nám priblížil svoju  sezónu Franči Salazar.

Ako hodnotíš sezónu 2023?

Triatlonový rok 2023 hodnotím veľmi pozitívne. Som veľmi rád, že sa mi vyhýbali zranenia, ktoré by mi nedovolovali trénovať a pretekať. Myslím si, že aj napriek tomu, že sezóna bola celkom dlhá (máj-september), tak som dokázal podať na všetkých pretekoch slušný výkon.
 

V čom si sa zlepšil oproti minulej sezóne?

Mám pocit, že som sa zlepšil hlavne v plávaní a na biku. Nie je to len preto, že som vyrástol a zosilnel, ale hlavne vďaka tréningom, kde mám super skupinu, ktorá ma ťahá stále dopredu a môžem sa zlepšovať.
 
Aký bol tvoj najlepší zážitok/výsledok/highlight tejto sezóny?
 
Užil som si viac menej všetky preteky, no asi najviac si cením, že sa mi podarilo obhájiť titul majstra SR v šprinte. Ale som pyšný aj na to, že som na EPJ bojoval v hlavnej skupine, a nie niekde sám na konci poľa. Na ME dorastencov sa mi podarilo postupiť do B-finále (A-finále mi ušlo o 2 miesta), čo tiež považujem za výborný výsledok.
 
Čo sa ti naopak nepodarilo zlepšiť/uskutočniť v tejto sezóne?
 
Na viacerých pretekoch som bol po plávaní a biku vo veľmi dobrej pozícii na lepšie umiestnenie, no na behu som nepodával taký výkon, aby som si umiestnenie udržal, a po behu som vždy klesol nadol.
 
Aké máš ciele do ďalšej sezóny?
 
Budem pracovať na tom, aby som splnil limit do juniorskej reprezentácie a mohol sa zúčastňovať na európskych pohároch. Rád by som zabehol 5 km pod 17 minút a umiestnil sa na M-SR do 3. miesta.