EMA BEKE

Po ukončení triatlonovej sezóny vám prinášame rozhovory s našimi športovcami. Tentokrát nám o svojej prvej sezóne v 3NT povedala nová členka klubu Ema Beke.

Ako hodnotíš sezónu 2023?

3,75/5 bodov. Ale aby som vás nenechala, len s číselným vyjadrením, určite by som sa túto sezónu zaobišla, či už bez pádov na bicykli, buchnátov na plaveckej časti, alebo pár sekúnd v penalty boxe. No celkovo budem na túto sezónu spomínať v dobrom ako na jednu z tých lepších :-).

V čom si sa zlepšila oproti minulej sezóne?

Vo výbere klubu. Túto sezónu som mala možnosť vymeniť moje staré farby za žiarivú žltú a nemôžem povedať, že by mi čo len napadlo sa na to sťažovať.

Aký bol tvoj najlepší zážitok/výsledok/highlight tejto sezóny?

Zo slovenských pretekov musím povedať, že som si celkom užila Triatlon Senec, nielen čo sa týkalo M-SR štafiet, ale dokonca aj individuálneho štartu o deň na to. Premiérovo, ale určite nie poslednýkrát, som nahliadla túto sezónu do kros triatlonu. Tento historický okamih sa odohral konkrétne v Banskom Studenci a určite sa nehnevám na to, ako to dopadlo:-). Čo sa zahraničných pretekov týka, titul “môjho srdca šampión” si vyslúžil už pre mňa známy európsky pohár v krásnom prostredí Bledu.

Čo sa ti naopak nepodarilo zlepšiť/uskutočniť v tejto sezóne?

Treba uznať, že beh určite zatiaľ nie je na takej úrovni, akej by som chcela a kde by mohol byť. Z celého triatlonu je to práve táto tretia disciplína, kde mám ešte stále obrovské rezervy.

Aké máš ciele do ďalšej sezóny?

Keďže mi roky už pribúdajú a od budúceho roka opúšťam komfort juniorskej kategórie, povedala by som, že hlavným cieľom je prežiť v novej konkurencii.