Tento víkend sa konalo v Šamoríne najväčšie triatlonové podujatie na Slovensku a my sme samozrejme nesmeli chýbať. Konali sa majstrovstvá sveta v akvatlone (1 km plávania a 5 km behu), akvabiku (2 km plávania a 80 km na bicykli) a v dlhom triatlone (2 km plávania, 80 km na bicykli a 18 km behu). Súčasťou majstrovstiev sveta bol aj Collins Cup (rovnaké vzdialenosti ako pri dlhom triatlone), kde sa predstavili najväčšie hviezdy triatlonu a porovnali si sily v tímoch Európy, USA a medzinárodnom tíme. Súčasťou Collins Cupu bola aj PTO Tour Open, čiže kategória, kde sa mohol prihlásiť každý a skúsiť si zapretekať na týchto vzdialenostiach.

Všetko sa začalo už vo štvrtok, a to akvatlonom. V elitnej kategórii juniorov sme mali Filipa, ktorý obsadil pekné 4. miesto a medaila mu ušla iba o 15 sekúnd. Aj keď nie v elitnej kategórii, ale 3. miestom nás potešil Marek, ktorý si odniesol medailu vo svojej vekovej kategórii. Na MS v akvatlone sa zúčastnili aj Ika a Janka.

V sobotu sme si ako diváci užili atmosféru Collins Cupu, kde tím Európy obhájil minuloročné víťazstvo a tešil sa tak z výhry pred medzinárodným tímom a tímom z USA.

Ďalší deň prišiel už rad na nás. Na majstrovstvách sveta v elitnej kategórii malo Slovensko len jediného zástupcu a to nášho Ondreja Kuba. Ondrej po zranení dúfal v čo najlepší výsledok, a to sa aj podarilo, keď skončil na super 10. mieste v silnej konkurencii. Od nás si túto vzdialenosť odpretekali aj Patrik, Rado, Fogy a Lukáš, ktorý si vybojoval pekné 3. miesto vo svojej vekovej kategórii. Na rovnakej vzdialenosti, ale pod hlavičkou PTO Tour, si zmerali sili s ostatnými Tomáš, Martin, Marek a Balasz. V disciplíne akvabike sme mali jediného zástupcu a to Jožka, ktorý skončil na 6. mieste v svojej vekovej kategórii. Budúco týždňové preteky v Novej Bani sa zrušili, a tak najbližšie preteky odpreteká časť našich v Slovinsku a následne nás čaká posledné kolo Slovenského triatlonového pohára v Bratislave.

Výsledky MS Šamorín 2022