Kde tráviš čas v týchto posledných týždňoch?

V posledných týždňoch sme museli, tak ako ostatní študenti z Bratislavy, opustiť internáty, a preto trávim čas s rodinou na chate pri Piešťanoch alebo chodievam na bicykli do Nitry.

Máš viac priestoru na trénovanie? Musela si spraviť nejaké obmeny v tréningoch?

Na chate využívame všetky možnosti na skvelý tréning. Hneď za dedinou sa nachádza les, ktorý využívam na behy a horský bicykel. V okolitých lesoch nie je až tak veľa turistov, preto sú tieto miesta skvelé aj na trénovanie úsekov. Každý utorok chodievam s maminou a súrodencami výbehy do kopca. Okrem behu a bicyklu sa v tomto čase venujem viac posilňovaniu, keďže plavárne sú dlhodobo zatvorené.

Ak to túto sezónu pôjde, pripravuješ sa na nejaké konkrétne preteky?

S trénerom sme mali tento rok naplánované Európske poháre v triatlone a tiež Majstrovstvá Európy v kros triatlone, avšak tie sa asi už tento rok neuskutočnia. Samozrejme uvidíme podľa situácie, ale na konkrétne preteky sa pripraviť nedá, pretože presné termíny ešte nikto nevie. Ale cez víkend ma čaká superšprint pod záštitou bratov Žáčikovcov v Nitre, tak mi držte palce.

Čo ti momentálne najviac chýba?

Momentálne mi najviac chýba plávanie, preto sa snažím aspoň simulovať plavecké zábery s pomôckami na suchu. Tento víkend som už konečne otestovala aj plávanie vo vode na štrkovisku pri Piešťanoch. Je to super pocit po mesiaci pauzy znova cítiť záber vo vode. Veľmi sa teším na teplejšie dni, kedy budú lepšie podmienky na vonkajšie plávanie. Ale aj tak mi chýbajú naše spoločné, nielen plavecké, tréningy v Bratislave.

Čomu inému ešte venuješ svoj voľný čas?

Spolu so súrodencami sme začali liezť na skalách v prírode, chodievame tiež na turistiky po okolí, na ktoré by normálne počas roka nebol čas. Vo voľnom čase si radi zahráme bedminton. Ako súrodenci teraz trávime oveľa viac času spolu, robíme si spoločné plány, spoločne trénujeme.

A ešte rada na záver:

Z každého obmedzenia sa dá vydolovať aj niečo pozitívne, len to treba nájsť. Našťastie nemusíme zostávať doma, tak využívajme prírodu a čerstvý vzduch, trénujme ako sa dá. Všetkých pozdravujem a teším sa ako sa po tejto situácii stretneme s novými zážitkami, skúsenosťami, oddýchnutí a pripravení makať. Držte sa.