Sobota 9. júna 2018 patrila na bratislavskom Draždiaku pokračovaniu slovenského pohára v triatlone. Pressburg triatlon nám ponúkol možnosť zapretekať si na olympijských vzdialenostiach aj v šprint objemoch. 3NT pretekárov bolo po celý deň na trati požehnane – dokonca na šprinte štartovalo celé „stádo Králikov“.

 
Na olympijských objemoch sme mali ešte stále nováčika v našich farbách – Paliho Šimka, ktorému ušlo víťazstvo iba kvôli nešťastne postavenému penalty boxu, ale aj tak nakoniec z toho bolo pekné druhé miesto. Medzi ženami nič na náhodu nenechala Radka, ktorej sa podarilo obhájiť minuloročné víťazstvo! Zabudnúť nemôžeme ani na Daga, ktorý absolvoval svoj prvý olympijský triatlon a tiež na Filipa Šeba, ktorý v kategórii skončil na bronzovom stupienku.
 
V šprint objemoch okrem stálych pretekárov štartovalo aj veľa nováčikov v našom klube, ktorí sa svorne vybrali na štart v dresoch s menom „Králik“, to aby sme si ich nepomýlili. Na druhom mieste v celkovom poradí skončil Ondrej Kubo, nestačil iba na maďarského pretekára. Na 4. mieste dobehol Marek Smetana. V kategórii 40-44 rokov na druhom mieste skončil Róbert Vetrák. Žiaľ Ďuri Polák na trati spadol a nedokončil, našťastie sa nič vážne nestalo a už pokračuje ďalej v plnom nasadení na tréningoch.
 
Všetkým pretekárom – hlavne nováčikom gratulujeme, dúfame že to nebol pre nich posledný štart a stretneme sa znova na najbližších pretekoch.

Výsledky Pressburg triatlon 2018