Prvú júnovú sobotu sme sa dočkali dlhoočakávaného otvorenia triatlonovej sezóny 2016 na Slovensku. Na rozdiel od minulých rokov sezónu neotváral  Senec, ale bratislavský Draždiak. Organizátor sľuboval perfektnú organizáciu so skvelým zázemím, no a aby toho nebolo málo, až na pár búrok aj počasie mu vyšlo na jednotku:) Pri pohľade na časový harmonogram preteku bolo však väčšine pretekárov jasné, že to nebude celé bez problémov.

Štart olympijského triatlonu bol na pláne ako prvý a nás potešila hojná účasť pretekárov v našich klubových farbách, pričom nie jeden absolvoval v týchto objemoch svoju premiéru-samozrejme na jednotku:) Škoda len trendu, ktorý v poslednej dobe prevláda a “in” je skrátka šprint, čo je možno spôsobené aj zaraďovaním jednotlivých štartov do bodovacích kategórií-ľudia skrátka chodia po body:)

V žiackych kategóriách a v nádejách sme sa tiež nenechali zahanbiť, dve pódiá hovoria za všetko a dve zemiakové medajle tak isto:) Organizátor tieto kategórie vôbec nezvládol-od samotného štartu  po nejasné trate cyklistiky a behu.

V šprinte sa súčasne konali Majstrovstvá Slovenska dorastencov a juniorov. Potešil nás Marek, ktorý obsadil druhé miesto a ďalší chalani šli tiež pekne, až na nejaký ten pád za kuželom a motanice v depe:) Tak isto ako v olympijskom aj v šprinte sme mali niekoľko triatlonových nováčikov v našich farbách.

Z celkového pohľadu bol Pressburg triathlon pekným úvodom do triatlonovej sezóny s organizačnými chybami, ktoré sa nováčikovi v organizovaní triatlonov dajú odpustiť-veď sme vďační každému, kto sa na organizovanie preteku podujme.

Už o pár dní sa vidíme na kultovom triatlone vo Dvoroch nad Žitavou:)

Výsledky Pressburg triatlon 2016