Pamätáte si ešte na náš premotivovaný výkon na súťaži družstiev na No finish line Bratislava, keď sa nám za 24 hodín podarilo zabehnúť 750 kilometrov? Tak tento víkend sme si zaslúžene užili našu výhru – výlet do Monaka. Tam sa totiž 8 dní nepretržite konal rovnaký beh, už 20. ročník. Cielov bolo viacero: reprezentovať krajinu aj klub, zabehať si, priučiť sa organizácií takýchto podujatí, a v neposlednom rade si pozrieť krajinu ako turisti. Z toho posledného dôvodu sme sa rozhodli aj pre jednodňovú zastávku v blízkom Nice, kde sme si obzreli aj časť ironmanskej trate z tohto leta. 
V Monaku sme si zabehali na okruhu – organizátorov treba pochváliť za bežecky atraktívnu rôznorodú trať, kde sa časť točila v malom parku a druhá sa bežala po móle. Bolo tiež pekné, že behu sa chôdzou zúčastňovali všetky možné skupiny, od maličkých škôlkarov na výlete; cez ľudí, ktorí za chôdze vybavovali pracovné telefonáty, až po dôchodcov na prechádzke. Je fajn, keď sa podarí do takýchto športových podujatí zapojiť širokú verejnosť, o to viac, keď ide o dobrú vec. 
Jediná škoda bola, že počasie sa rozhodlo nespolupracovať a po 24 hodinách silného dažďu s vetrom, keď už silné vlny zalievali mólo, museli beh najskôr skrátiť a neskôr aj na siedmy deň ukončiť. My sme daždivé počasie využili na návštevu oceánografického múzea a výstavu áut a formúl, počas presúvania sa sme však tiež kvalitne zmokli. Naše jemné obavy z toho, že sa z Monaka nedostaneme – keďže bol vyhlásený mimoriadny stav a zastavená doprava kvôli počasiu – sa našťastie (alebo bohužiaľ?) nenaplnili, takže sme sa mohli vrátiť domov práve včas na kontrolné 800-vky v bazéne, ktoré nás tento týždeň čakajú 🙂 
 
Ďakujeme organizátorom No finish line na Slovensku aj v Monaku za túto príležitosť.