Dvory ’16, Hurbanovo ’17, Domaša’ 18… Tento rok sa Majstrovstvá Slovenska v šprint triatlone organizovali na myjavských kopaniciach, v dedinke Stará Myjava. Či to bola správna voľba, musí posúdiť už každý sám, pravdou však ostáva, že trasa mnohých prekvapila svojou náročnosťou – 15°C voda, technicky aj fyzicky náročná cyklistická trať (legenda hovorí, že viac rozbití boli už len podaktorí v nedeľu ráno :)), kde mal človek príležitosť si zapretekať aj s traktorom, keď sa pošťastilo, no a nakoniec kopcovitý beh. My triatlonisti sa ale nenecháme odradiť, nie je predsa umenie pretekať v ideálnych podmienkach – užili sme si športový víkend a odniesli slušnú porciu medailí.
Víkend otvorili Jožko s Robom olympijským triatlonom a nasledoval šprint, kde si naši mali možnosť zmerať sily aj s Rišom Vargom. Medzi ženami sme zásluhou Kiky, Lýdie, Katky, Lary, Andrejky a Inky získali 5 cenných kovov, pričom Kika príjemne prekvapila 5. miestom v absolútnom poradí, 2 týždne po návrate z pauzy kvôli zraneniu. V mužoch sme sa taktiež nestratili a odniesli sme si spolu 4 cenné kovy: tri bronzy vďaka Robovi, Marekovi a Ferovi, a jedno striebro zásluhou Ondra, ktorý ukázal, že sa dostáva opäť do formy. Sobotňajšie úspechy sme večer patrične oslávili, vysvetlili sme si techniku maľovania čičmianskych vzorov a mohli sme pomaly začať ladiť na nedeľnú čerešničku na torte – klubové štafety. Našťastie sme tentokrát neboli jediný na štartovej listine – na štart sa postavilo dokopy 13 trojčlenných štafiet, pričom 6 z nich pod vlajkou 3NT. Naše trio Kika-Marek-Ondro však ostalo opäť neporazené a zistili, aké to je, prísť do cieľa pred Rišom Vargom.
Nedeľný deň pokračoval ešte detskými a žiackymi kategóriami, kde naše farby hájili Ivka, Laura, Lucka, a Zuzka a medzi chlapcami Andrej, Oliver a Tomáš.
Všetci zúčastnení dali na poslednom triatlone sezóny 2019 do toho všetko, ale hlavné je, že sme si to užili, a môžeme to teda hodnotiť ako veľmi úspešný víkend. Sezóna však ešte nekončí – dúfame, že sa všetci vidíme na poslednom preteku tejto sezóny a to duatlone v krásnom prostredí Trenčianskych Teplíc, tentokrát pod našou taktovkou 🙂