Tak ako po minulé roky, ani tento rok sme neobišli Košice. Tentokrát sme sa zúčastnili majstrovstiev Slovenska vo vekových kategóriách na objemoch superšprintu. Preteky sa konali ako obvykle na sídlisku Nad jazerom, kde to poznáme už celkom dobre a vedeli sme do čoho ideme. Búrka, ktorá nás mala ohrozovať v deň pretekov, prišla o niečo skôr, a vraj úradovala v noci. Túto skutočnosť si niektoré nočné sovy všimli, iné zase nie. Nanešťastie búrka vyvalila stromy a zablokovala časť cyklistickej trate, čím posunula program celého dňa približne o hodinu. Ako prvá sa na štart postavila Linduška Buzeková a obsadila pekné štvrté miesto. Medzi nádejami A sme mali na štarte tri pretekárky. Ivanka Vajdová obsadila podobne ako Linduška štvrté miesto, Laura Buzeková dobehla tesne za ňou a pripísala si piatu pozíciu. Tesne za nimi prišla do cieľa aj Lucka Buzeková na peknom siedmom mieste. Medzi žiakmi sme mali jediného zástupcu. Andrej Vajda medzi mladšími žiakmi po dobrom výkone na bicykli a na behu, dobehol na siedmom mieste.
Medzi dospelými sme videli na štarte aj menej časté mená, napríklad po dlhom čase pretekal Peter Králik spoločne s Jánom Roziakom. V kategórii mužov 40-44 ročných sme obsadili prvé dve priečky na bedni, zásluhou spomínaného Jána Roziaka, a na druhom mieste skončil Martin Vajda. U žien sme na tom boli podobne, keď v kategórii 60+ vyhrala Blanka Nagyová, nasledovaná Jankou Hučkovou. Podobne u žien 50-59 ročných zvíťazila Ingrid Smetanová. V kategórii mužov 20-29 ročných sme mali tiež iba jedného zástupcu, Marek Smetana dobehol na piatom mieste.
Cassovia Triathlon 2021 boli aj tento rok príjemnými pretekmi v príjemnom prostredí, aj keď sa to počasie snažilo prekaziť. Pre väčšinu to bol jediný štart v tejto sezóne v Košiciach, podaktorí sa sem vrátia ešte raz v auguste na akvatlon. Gratulujeme všetkým pretekárom a tešíme sa na najbližšie stretnutie.