Jeden z posledných pretekov sezóny, pre mnohých z nás, sa konal v sobotu 9. septembra v Hurbanove. Boli to zároveň aj majstrovstvá Slovenska v šprint triatlone. Pretekalo sa od skorého rána a na dobrej nálade nám neubrala ani policajná kontrola tesne pred Hurbanovom (štart Terky bol ohrozený pre dôslednosť mužov zákona) – ešteže sa týkala iba našich dvoch Ondreja s Kubom a nie …

Ako prvé sa na štart postavili ženy, kde náš klub mal trojité zastúpenie – Ivonu , Janku a Terku. Plávalo sa v neoprénoch, a dámy bez nich (otužilá Terka), si to vychutnali určite náramne. Ivona dobehla na peknom 3. mieste medzi ženami a nestratila sa ani Janka (na pódiu vo svojej vekovej kategórii) s Terkou.

Mali sme aj jedného „fit“ muža, Romana, ktorý sa asi zľakol šprint vzdialeností. Je pravda, že šprint nie je pre každého, kto už okúsil aj stredný triatlon.

Medzi najmenšími súťažili Filipko s Margarétkou, ktorí ako vždy pretekajú s úsmevom, a nebolo tomu inak ani tentoraz. Hneď po nich odštartovali Franči s Maťkom a Laurou. Franči nebyť pomalšieho depa, tak vyhrá, avšak aj druhé miesto je fantastické. To si uvedomila aj Nia, ktorá sa nechcela nechať zahanbiť a dobehla na peknom zemiakovom štvrtom mieste.

Potom už bol na programe hlavný štart mužov. Po 13. hodine už bolo v neoprénoch celkom teplo – ako môžeme názorne vidieť na fotkách. Ale to najlepšie nás ešte len čakalo. Na veternej cyklistike si spravil z ostatných Ondro s Kubom štatistov, ktorí sa iba mohli pozerať, ako sa im pomalšie alebo aj rýchlejšie vzďaľuje. Veta dňa bola: ,,Mal si zakričať troška by som ti spomalil”. Nabudúce budem kričať, zato. Na behu to bolo ešte lepšie a Ondrovi sa podarilo predbehnúť dovtedy vedúceho pretekára z Chile a stať sa suverénnym majstrom Slovenska. Ostatným sa už darilo menej, najmä Ďuri nemal svoj deň, nie každý deň je nedeľa – hlavne, keď je sobota. V B štarte sme mali nesmrteľného Zaja s Braňom a prekvapivo Smontyho, ktorý išiel ako riaditeľ zemegule a napriek hre ,,Ja budem mať viac penalizácii ako ty!“, sa mu podarilo v tomto štarte zvíťaziť. Všetkým zúčastneným gratulujeme, organizátorom ďakujeme za krásne preteky a dúfame, že o sa o rok znova stretneme.

Výsledky MSR šprint triatlon Hurbanovo