Ďalším podujatím, ktoré máme v tejto sezóne úspešne za sebou, bol triatlon v Rovinke, organizovaný klubom Tri2Fly. Zároveň sa jednalo o Majstrovstvá Slovenska v superšprinte, a tak o konkurenciu núdza veru nebola v žiadnej kategórii. Program odštartovali nádeje a mladší žiaci, kde sme vzhľadom na prázdninové obdobie mali iba skromné zastúpenie. O to viac nás potešili výkony Mišky, Samka, Lea, Hanky a Alexa. Následne program pokračoval rozjazdami, respektíve semifinálovými jazdami v kategórii mužov a žien. K žiadnemu prekvapeniu nedošlo, a všetkým favoritom sa podarilo úspešne postúpiť do finále – samozrejme aj s početnou účasťou našich „Triniťákov“. Medzi staršími žiakmi sme tentokrát mali jediného zástupcu, a to Ivanku Vajdovú. Tá po výbornej plaveckej časti mala menší výpadok na cyklistike, čo ju bohužiaľ stálo možnosť bojovať o poprednejšie priečky.
Poobedný program už patril finálovým jazdám mužov a žien. A tak ako pomaly stúpalo napätie medzi pretekármi, tak stúpala aj teplota ovzdušia, čo tiež zamiešalo kartami.
Ako prvé odštartovali svoje finále ženy. Na čele sa vytvorila skupinka troch pretekárok, medzi ktorými nechýbala ani naša Emka Beke. Dievčatá si vytvorili pohodlný 30 sekundový náskok, takže bolo pravdepodobné, že o víťazstve sa rozhodne práve medzi týmito troma pretekárkami. Do tohto tria sa bohužiaľ nedostala Nia Salazar, ktorá prišla v druhej skupine. Taktiež Zuzka Vedejová si vybrala slabšiu chvíľku počas plávania, a ocitla sa až v treťom balíku. Celkovo do cieľa finišovala ako druhá Emka, a získala tak striebornú medailu (zároveň sa stala majsterkou Slovenska vo svojej kategórii). Nia sa umiestnila na celkovom šiestom mieste, čím si zároveň vybojovala bronz v kategórii junioriek. Zuzka sa vo svojom premiérovom ročníku medzi dorastenkami umiestnila na výbornom celkovom 14. mieste, a to znamenalo pre ňu zároveň pódium – tiež tretie miesto medzi dorastenkami. Vyvrcholenie programu – finále mužov – odštartovalo tesne pred 18. hodinou. Po plávaní sa na čele osamostatnil Peter Rojtáš, avšak prenasledovaný silnou skupinou pretekárov – Filipom Lizákom, Alexom Mandákom, Franchim Salazarom a Tomášom Tolkunovom. Z cyklistiky došli títo štyria s minimálnou stratou 10 sekúnd, a tak bolo pred behom všetko otvorené. Filipovi s Alexom sa podarilo po prvom kole stiahnuť stratu na Peťa na 4 sekundy, a do druhého kola už bežala na čele trojica pretekárov. Ako prvý do cieľa vbehol a titul majstra Slovenska v superšprint triatlone na rok 2024 právom získal náš Filip Lizák. Na druhom mieste dobehol Peter Rojtáš, na treťom Alex Mandák. Franchi sa umiestnil na výbornom celkovom štvrtom mieste. Skvelý výsledok dosiahol aj Lukáš Zámečník, ktorý za sebou nechal oveľa mladších pretekárov a dobehol na celkovom šiestom mieste. Lukáš a Franchi sa zároveň stali majstrami Slovenska vo svojich vekových kategóriách. No a náš Daguško v kategórii
„najskúsenejších“ získal bronzovú majstrovskú medailu.

Superšprint v Rovinke bol pre naše farby viac ako úspešný, spomedzi všetkých klubov sme si odniesli najviac medailí. Ďakujeme všetkým našim pretekárom za skvelú reprezentáciu a organizátorom za výborné podujatie. Najbližšie sa predstavíme u našich susedov v Česku, kde sa zúčastnime Českého pohára, respektíve Európskeho pohára juniorov.

Výsledky