V sobotu 26. mája sa uskutočnili prvé majstrovstvá Slovenska v duatlone v tejto sezóne. Išlo o objem 10 km behu, 40 km cyklistiky a opäť beh – tentokrát 5 km. Na východné Slovensko sa dostavilo “kvarteto” 3niťákov. Ondrej s Kubom, Zajo a Lukáš Cintula. Ondrej ako pravý CP-čkár mal už dopredu kúpený lístok na cestu vlakom. Nakoniec si to užil v hnedom medveďovi, lebo aj “vedúci” Zajo sa vo štvrtok rozhodol štartovať. A tak sa smelý Zajko s Ondrom vybrali v piatok na upchaté slovenské cesty. Podvečer úspešne dorazili a prenocovali neďaleko od štartu.

V prvej polovici pretekov sme nemali žiadne zastúpenie v žiackych kategóriách.

V hlavnom štarte dňa sa darilo Ondrejovi, ktorý sa stal absolútnym víťazom a tak obhájil titul Majstra Slovenska v krátkom duatlone (asi tomu pomohlo aj to, že boli na to hneď dvaja – Ondrej s Kubom). Lukáš obsadil 8. pozíciu a Zajo dokončil na 5. mieste v kategórii a 36. mieste v celkovom poradí. Ondrej rozhodol závod počas cyklistickej časti, kedy v poslednom kole nastúpil dvojici Kraviansky a Štila a na behu už len kontroloval odstup. Cyklistika nepriniesla len nástupy, ale aj prietrž mračien, čo do duatlonu prinieslo aj poriadne veľa vody, aby nám nebolo ľúto, že sa v duatlone nepláva.

Vyhodnotením a odovzdaním cien nebolo ale všetkému koniec. Ondrej a Zajo naskočili do auta a vyrazili do ďalšej destinácie, tentokrát smer Brno. Ale o tom už v inom článku.

Výsledky Karpatský triatlon 2018