Po minuloročnej výbornej skúsenosti, sme sa aj tento rok rozhodli zorganizovať jesenné plavecké mikrosústredenie v športovom komplexe x-bionic sphere v Šamoríne, ktorý nám v danom období ponúka presne tie podmienky, ktoré si príprava vyžaduje.

Sústredenia sa zúčastnilo takmer päťdesiat triatlonistov –  od nádejí až po kategóriu U23 – prevažne z triatlonových klubov z Levíc, Košíc a Bratislavy.

O mládež sa starala pätica trénerov, a tak sme mohli vytvoriť viac výkonnostných skupín.

Sústredenie bolo zamerané na plavecký objem a plaveckú techniku, pričom sme samozrejme „zabrdli“ aj do rýchlosti a nevynechali sme ani tradičné štafety.

Atletické tréningy počas dňa sú už samozrejmosťou, a vzhľadom na výborné zázemie, sme zaradili taktiež aj posilňovňu a kompenzačné cvičenia.

Po večeri nasledovala každodenná prednáška spojená s otvorenou diskusiou na rôzne triatlonové témy – plavecká technika voľného spôsobu a najčastejšie chyby, cyklistika a cyklistický trenažér a porovnanie úrovne svetového a slovenského triatlonu na juniorskej úrovni z pohľadu účastníkov medzinárodných podujatí.

Každý večer sme rozoberali plaveckú techniku jednotlivých triatlonistov nahratú pod hladinou.

Z pohľadu trénerov, ako aj mladých triatlonistov, sústredenie splnilo to, čo sme od neho očakávali a pevne veríme, že natrénované kilometre, ale aj nadobudnuté vedomosti zúročíme už v nasledujúcej sezóne.