Prvými majstrovskými pretekmi sezóny 2021 bol FTVŠ Superšprint v Bratislave. Tak ako po minulé roky, tak aj tento rok, sme sa tešili na zaujímavý formát tohto podujatia. Preteky prebiehali formou vyraďovacích kôl. Oproti minulým ročníkom pribudla úvodná cyklistická časovka pre kategórie dospelých. Ostatné kolá boli rovnaké ako v minulosti, a tak mnoho z nás vedelo, čo nás čaká.
Medzi deťmi sme mali viacero pretekárov. Starší žiaci – Maťo Drobný a Matúš Kušík si úplne „nerozumeli“ na cyklistickej časti, čo bude treba do budúcnosti vylepšiť. V cieli skončil Maťo na 7. mieste a Matúš na 14. pozícii. U dievčat sa na stupne víťazov prebojovala Ivanka Vajdová, keď získala bronzovú medailu. V tesnom závese dobehli na 4. respektíve 5. priečke dievčatá Búzekové, Laura a Lucka. Pekné piate miesto obsadil v kategórii mladších žiakov Timo Začka.
Poobede pokračoval program kategóriami dospelých. Ako prví sa na štart postavili muži nad 40 rokov. Reprezentoval nás Vladko Fejdi a Ondrej Žember. Vladko po časovke figuroval na peknej piatej priečke a nakoniec sa mu podarilo prebojovať bodovaním až do finále, kde obsadil 12. miesto. Nasledovali ženy, kde bola skvelá Lydka Drahovská, ktorá v každom kole, a aj v absolútnom poradí skončila na druhom mieste a medzi ženami v kategórii 20-29 rokov suverénne zvíťazila. Janka Búzeková výborným výkonom obsadila vo štvrťfinále 22. mieste a vo svojej kategórii obsadila 4. miesto.
Vrcholom dňa a nakoniec aj večera (končilo sa potme) boli muži do 39 rokov. Prvenstvo z minulého roka obhajoval Ondrej Kubo, a obhajoba to bola vskutku úspešná, keď pomerne suverénne „dokráčal“ k titulu majstra Slovenska v superšprint triatlone. Na 5. mieste celkovo skončil trošku „vykrčovaný“ Marek Smetana. Matej Medveczký sa dostal po peknom výkone až do semifinále a Juraj Polák obsadil konečnú 21. priečku v absolútnom poradí.
FTVŠ Superšprint bol aj tento rok divácky atraktívny. Aj napriek Covidovým opatreniam a škaredému počasiu sa našlo pomerne veľké množstvo divákov, ale hlavne pretekárov.