Európsky pohár v triatlone v rakúskom meste Wels priniesol pretekárom zaujímavé súťaže a vzrušujúce momenty. V elitnej kategórii sa do zápolenia zapojili slovenskí atléti Ďuri a Matej, no ich výsledky mali rozdielny osud.

Matej, húževnatý a oddaný športovec, sa v elitnej kategórii triatlónu vydal na náročnú trať s cieľom dosiahnuť čo najlepší výsledok. Počas plávania, cyklistiky a behu sa snažil prekonať svoje hranice a reprezentovať svoju krajinu. Nakoniec sa umiestnil na 56. mieste, čo predstavuje pekný výsledok v tejto konkurencii. Matej dokázal ukázať svoju vytrvalosť a bojovnosť počas celej súťaže.

Ďuri, na druhej strane, musel prestať s pretekmi skôr, ako si to prial. Počas cyklistickej časti sa mu stala nepríjemnosť v podobe defektu, ktorý ho nútil odstúpiť z pretekov. Napriek tomu, že mu osud nebol naklonený, Ďuri ukázal charakter a profesionálny prístup k športu. Aj keď nedokončil, jeho odhodlanie zostáva nespochybniteľné.

V juniorskej kategórii mužov sa slovenskí pretekári Filip, Franchi a Kiko postavili na štartovú čiaru s cieľom ukázať svoje schopnosti a talent. Napriek náročnej konkurencii dosiahli slušné výsledky. Filip skončil na 24. mieste, čo je úctyhodný výkon v tejto mladej vekovej kategórii. Franchi a Kiko tiež ukázali svoju vytrvalosť a statočnosť a umiestnili sa na 59. resp. 66. mieste.

Juniorská kategória medzi ženami priniesla tiež svoje vzrušenie a výsledky. Nia a Ema sa zapojili do súťaže s cieľom prekonať svoje osobné rekordy a vylepšiť svoje umiestnenia. Nia sa umiestnila na 23. mieste, a chýbalo jej iba málo, aby držala krok s najlepšími v tejto kategórii. Ema, hoci sa umiestnila na 38. mieste, ukázala vôľu a odhodlanie v snahe dosiahnuť čo najlepší výsledok.

Európsky pohár v triatlone v rakúskom meste Wels priniesol výnimočné výkony a športovú vášeň. Bez ohľadu na výsledky sa každý z menovaných môže hrdiť na svoje úsilie, odhodlanie a bojovný duch, ktoré predviedli na tejto prestížnej súťaži. Získali sme cenné skúsenosti, ktoré nám poslúžia ako motivácia pre budúce výzvy.

Ďalší víkend odchádzame na sústredenie do Rakúska, kde sa posnažíme čo najviac natrénovať, aby bola druhá časť sezóny ešte lepšia ako tá prvá.

Výsledky EP Wels 2023 muži / Výsledky EPJ Wels 2023 muži / Výsledky EPJ Wels 2023 ženy