Poslednými pretekmi oklieštenej sezóny 2020 mali byť duatlonové M-SR v objemoch šprint. Nakoniec však boli poslednými pretekmi M-SR v krátkom duatlone a duatlone žiakov spoločne so šprint duatlonom v Spišskej Novej Vsi.
3NT tam samozrejme nechýbalo a nakoniec z toho bol podarený víkend na východe Slovenska. Nedeľný program odštartovali detské kategórie ešte v pomerne chladnom počasí.
Medzi mladšími žiakmi sme mali iba jediného pretekára. Timo Začka skončil na peknom siedmom mieste. Medzi staršími žiakmi sme mali už početnejšie zastúpenie. Stefania Salazar skončila na štvrtom mieste. Francesco Salazar dobehol na šiestom mieste a chvíľu nato dobehol do cieľa aj Matúš Kušík, ktorý obsadil celkovú dvanástu priečku.
Program pokračoval hlavnými kategóriami, a to Majstrovstvami Slovenska v duatlone a šprint duatlonom. Počasie sa našťastie umúdrilo a vykuklo aj slniečko. Objemy M-SR boli 10 km behu, 40 km na bicykli a záverečný beh mal 5 km. Šprint duatlon bol na polovičných vzdialenostiach.
Žlté farby našich dresov už mali aj medailové ambície. Najväčším favoritom na celkové víťazstvo bol Ondrej Kubo. Tomu sa podarilo s prehľadom zvíťaziť a získať titul majstra Slovenska štvrtýkrát v rade. Dag Ulehla taktiež dominoval vo svojej vekovej kategórii a taktiež získal titul majstra Slovenska. Rado Stretavský skončil vo svojej kategórii na treťom mieste.
Medzi ženami dobehla na druhom mieste v celkovom poradí Kika Jesenská, pre ktorú to bola premiéra na takýchto vzdialenostiach. Tretiu pozíciu obsadila Radka Suchá.
V šprint objemoch zaujal Ďuri Polák, ktorý zvíťazil v kategórii mužov a celkovo dobehol na treťom mieste. Rovnakú priečku obsadil Matúš Vicen medzi juniormi.
Toľko k bodke za sezónou, už sa tešíme na ďalšiu, a dúfame, že už bez obmedzení. Všetkým pretekárom ďakujeme a želáme veľa zdravia a pokojnú zimnú prípravu.