Začiatkom júna sa na Slovensku konali Majstrovstvá sveta v strednom triatlone seriálu Challenge Family. Na takto významnom podujatí muselo mať aj 3NT zastúpenie. Hlavný závod sa konal až nedeľu, ale takéto podujatie malo aj svoje sprievodné akcie. TryAthlonu sa zúčastnil Erik Baláž a obsadil v kategórii 1. miesto a celkovo 2. pozíciu. V sobotu sa taktiež konal olympijský triatlon, kde našim želiezkom do ohňa bol Juraj Polák. Vo svojej kategórii obsadil 2. miesto a celkovo dokončil na 6. mieste.

Do hlavného závodu v nedeľu nastúpilo spolu 6 triniťákov. O 9. hodine odštartovali profesionáli (aj s Filipom Šebom) a postupne v ďalších vlnách štartovali vekové kategórie. Naša Maťka Šebová odštartovala medzi prvými, po nej sa dostal na rad Ondrej Kubo a potom nasledovali Peter Králik, Vladko Eckert, Lukáš Fogaš. Počas pretekov si 3niťáci užili super atmosféru, ktorú im vytvorili parťáci z klubu. To veľmi pomohlo aj skvelým výsledkom, ktoré sme dosiahli.

Ondrej, tak ako sme z jeho vyjadrení očakávali, obsadil medzi amatérmi prvé miesto a stal sa tak opäť Majstrom Sveta. Filip obsadil 31. miesto a Martinka skončila na 18. mieste v kategórii. V open kategórii závodu obsadil Vladko 18. miesto a 6. v kategórii, Lukáš obsadil celkovo 23. a 8. v kategórii a ako bonus Peter Králik finišoval na 38. celkovo, ale ako 3. v kategórii a kvalifikoval sa na budúci ročník The Championship 2019. Po závode a vyhlásení výsledkov sme opäť zažili úžasnú after párty aj s našimi klubovými kolegami – fanúšikmi.

Výsledky The Championship 2018         Výsledky Side Events 2018