Víkend po Majtrovstvách Česka v superšprinte sme mali naplánovaný Európsky pohár v rakúskom Welse a nielen ten, ale pekne po poriadku.

Z nášho pohľadu tretie kolo európskeho pohára nás čakalo v peknom rakúskom metečku Wels. Išlo o klubový výjazd, ktorý svojou účasťou obohatili Gaga a Vilo. Zloženie našej výpravy tak naráslo na pekný počet sedem osôb. 🙂

V sobotu večer sa na štart elite postavili Emka a Filip. Žiaľ Emka po páde celej štvočlennej skupinky preteky nemohla dokončiť, no a aby toho nebolo málo, pád mal aj Filip. Jemu sa však podarilo dať svoj bicykel do poriadku, prepadol sa však o dva balíky. Napriek tomu sa mu podarilo vo svojom prvom EP bodovať.

Nedeľné ráno patrilo juniorom, a prví sa na štart postavili chalani. Všetci sa po plávaní ocitli v jednej skupine, aby si to potom mohli rozdať na behu, kde bol z našej posádky najrýchlejší Vilko pred Kikom a Frančim.

Dievčatá sa taktiež spojili do veľkého cyklistického balíka, a nakoniec z toho bolo po behu pre Niu pekné štrnáste miesto a pre Gagu po slabšom behu 25. miesto.

Triatlonom sme však nežili iba v Rakúsku. Darilo sa aj našej malej výprave v Turčianskych Tepliciach,  kde sa uskutočnilo štvrté kolo triatlonového Slovenského pohára v rámci pretekov City Triathlon Eliminator. Tu Roman vyhral svoju vekovú kategóriu, no a z nádejí bola Miška štrnásta, Eliška desiata a Leo štvrtý.

Aby toho nebolo málo, náš veľký bojovník na dlhé vzdialenosti – Krivo – na spoločnom šampionáte Českej a Slovenskej republiky v dlhom triatlone v českých Otrokovciach, obsadil vo svojej age grupe parádne druhé miesto. Gratulujeme.

No a my si sa už teraz tešíme na klubové sústredenie v rakúskom Kitzbuheli

Wels:

Výsledky elite: Results: 2024 Europe Triathlon Cup Wels • World Triathlon

Vysledky junior: Results: 2024 Europe Triathlon Junior Cup Wels • World Triathlon

Turčianske Teplice:

Výsledky absolut: Superšprint triatlon Turčianske Teplice

Výsledky nádeje: Superšprint triatlon Turčianske Teplice

Otrokovice:

Výsledky: https://cts.triatlon.cz/images/thumbs/0057056.pdf