Prvý septembrový víkend sa konal európsky pohár juniorov v Blede. Zároveň sa tam konali aj slovinské majstrovstvá v olympijskom triatlone. Na európskom pohári nás reprezentovali Nia a Filip, a po vydarených slovenských majstrovstvách, si skúsili zmerať sily na slovinských majstrovstvách v olympijskom triatlone Matej a Ďuri.

V dopoludňajších hodinách štartoval európsky pohár. Ako prvé boli na rade dievčatá. Nia sa po úvodnej bitke vo vode prepadla do druhej polovice štartového poľa, no na bicykli stratu znížila, a nakoniec dobehla v strede štartového poľa, na 32. mieste. Po dievčatách nasledovali chlapci, kde nás reprezentoval Filip. Chalani vyplávali skoro všetci spolu v pár sekundových rozostupoch a roztrhalo sa to až na cyklistickej časti. Filip sa držal v druhom väčšom balíku, no nakoniec na bežeckej časti nestačil na súperov a obsadil tak 42. miesto.

Poobede nasledoval štart olympijského triatlonu. Matej a Ďuri plávali celý čas bok po boku a vyplávali so stratou za prvou početnou skupinou. Bohužiaľ, ani Matej, ani Ďuri, preteky nedokončili, keď Ďuri dostal defekt na bicykli v druhom kole a Matej vo štvrtom kole.

Po pretekoch sme zorganizovali pivný kilometer, kde sa zišla silná medzinárodná účasť a poriadne sme sa zabavili. Nasledujúci víkend sa uskutoční posledné kolo v Slovenskom triatlonovom pohári, kde sa rozhodne o celkovom poradí v pohári ako jednotlivcov, tak aj klubov.

Výsledky EPJ Bled 2022 muži.    Výsledky EPJ Bled 2022 ženy