V sobotu sme nemohli chýbať na Pressburg akvatlone. Pôvodne mal byť v tomto termíne triatlon, nakoniec sa však presunul na september a ostal iba akvatlon. Pretekalo sa na petržalskom Draždiaku a priľahlej hrádzi.
Horúce počasie pár dní pred pretekmi nasvedčovalo tomu, že sa bude plávať bez neoprénov. Nebolo tomu úplne tak, načo jeden z nás (konkrétne Marek) doplatil.
Na štartoch detských kategórii nechýbali ani dresy 3NT. Od najmladších nádejí až po starších žiakov sme mali zastúpenie. Síce bez medailového úspechu, ale s veľkými skúsenosťami a poučením do budúcna. Najviac medailí pozbierali veteráni – Dag Ulehla, Janka Buzeková a Janka Hučková zvíťazili vo svojich kategóriách.
Medzi mužmi 20-39 ročnými skončil na treťom mieste Marek Smetana, medzi „bezneoprénovými“ sa umiestnil na prvom mieste. Plynie z toho poučenie do budúcna, treba mať neoprén vždy po ruke.
Najbližší víkend sa tešíme na prvý šprint triatlon v tejto sezóne v Dvoroch nad Žitavou (zároveň sú to majstrovstvá Slovenska pre vekové kategórie), kde samozrejme budeme opäť vo veľkom počte.