Zimná príprava sa pomaly blíži ku koncu a na 5.kole zimnej bežeckej série si necelých štyridsať triniťákov mohlo otestovať, či bola poctivá 🙂
 
Nádeje a žiaci sa predviedli v tradičnom zoskupení a zozbierali kopec cenných kovov. V kategórii chlapcov 11-15 ročných sme dokonca pokryli celú bedňu, keď Matej bral zlato, Matúš – na svojich druhých bežeckých pretekoch – striebro a Timo bronz. Gratulujeme!
 
V ‘dospeláckych’ vzdialenostiach sme mali najväčšie zastúpenie na 5 km, na štarte boli všade vidieť žlté krikľavé tričká. Matej, Ďuri, Marek, Matúš, Tobi, Paťo, Šimon a
Janči si z behu spravili súkromné závody o prvých 5 miest, z ktorých nakoniec vyšiel víťazne Marek pred Ďurim. Podľa predbežných výsledkov však v celkovom poradí za všetkých 5 kôl vyhral Matej len 4 sekundy pred Matúšom. Takéto tesné súboje sa tu dejú počas zimy 🙂 A nebyť sústredenia v Thajsku, kvôli ktorému sa viacerí nemohli zúčastniť 4.kola, konkurencia by bola ešte väčšia.
Medzi ženami vyhrala s prehľadom Kika, ktorá prebehla aj mnohých mužov. S úsmevom dobehali už tradične Dago, Inka, Jaruš, Katka, Klára ako aj obe Janky a aj rodičia viacerých žiakov po vzore svojich detí – Tomáš a Karol.
 
Po zdolaní desiatich kilometrov sa v cieli tešili aj sparing-partneri Zajko a Maťka, ako aj Roman, Tomáš, Miťo, Ďuri, Andrejka a Andrej.
 
Pri Eurovei sa vidíme opäť o mesiac, tentokrát na ČSOB maratóne, kde sa uskutoční aj vyhlásenie výsledkov celkového poradia Zimnej série 2020.