Po troch mesiacoch nám konečne situácia dovolila si aj trochu zapretekať a znovu vidieť celú triatlonovú rodinu. V upršanú sobotu sme sa teda vybrali do Valče na superšprint a Majstrovstvá Slovenska v štafetách.
Nadšenie jemne opadlo, ked sme zistili, že voda má 11,2 stupňa, avšak ani tým sme sa nenechali odradiť a poslušne sme naskákali medzi žubrienky v jazere 🙂
Pre nádeje a žiakov to však znamenalo duatlon, pri ktorom si viacerí mohli otestovať rýchlosť v depe, ktoré si nedávno intenzívne trénovali. Vzišli z toho aj nejaké cenné kovy – striebra pre Niu, Frančiho, Maťa, Peťku a dokonca prvé (a určite nie posledné) zlato pre Lucku. Za zmienku stojí aj výkon dvoch pretekových debutantov – Sandry a Matúša.
Nasledovali M-SR štafiet, kde sme mali opäť mnoho žltých dresov na štarte – dokopy 9 dospelých a 2 juniorske tímy.
Aj keď kandidáti na pódium (Kika, Marek, Ondro) bohužiaľ pretek nedokončili kvôli technickým problémom, konkurencia v elite kategórii bola silná – našťastie to neboli len naše klubové MSR, ako minulý rok v Košiciach 🙂 V kategórii 35+ sa nám aj napriek tomu podarilo obhájiť majstrovský titul v tradičnom zložení Maťka, Janči, Rado.
Večer po štafetách ešte podaktorých čakalo finále v superšprinte – v ženách už tradične na bedni Lydka, Maťka, Andrejka aj Janka. V mužoch zas prekvapil Matej, ktorý ako junior dobehol na siedmom mieste celkovo.
Po dobehu všetkých zúčastnených do cieľa sme si ešte dali jazdu na zastavenej lanovke s Tublatankou a potom nám ostalo už len osláviť Jankine (25.) narodeniny a fakt, že už nemusíme liezť do tej ľadovej vody.
Dúfame, že sa túto sezónu vidíme aj na ďalších pretekoch a budúci rok sa už tešíme na štafetovú odvetu!