“Tak nám nezrušili triatlon” vynorila sa mi v hlave parafráza na Švejka.
“A ktorý nezrušený triatlon sa myslí? Ja tohto roku poznám dva. Jeden superšprint vo Valče a druhý kráky v Žiline”
“Superšprin FTVŠ v Bratislave!!!”
Tak, na tú oslavu si musím dať svetlé pivo. Samozrejme že až po preteku.
V tohtoročnom diétnom období na triatlony, myslím že Superšprint FTVŠ dopadol na výbornú. Výborná organizácia pretekov a ešte lepšie počasie mali za následok neskutočnú pretekársku pohodu.
Naše účinkovanie na M-SR v superšprinte začali starší žiaci, kde Francesco Salazár skončil na peknom štvrtom mieste. V pohode mohol skončiť aj druhý. Perfektný výkon.
V starších žiačkach Štefánia Salazár prvá!!! Vychutnala si druhú Lauru Grmanovú. Výborná práca. Nezostáva nič iné iba pol hodiny v predklone aplaudovať!!!!
V nádejách C bojovala za naše farby maličká bojovníčka Linduška Búzeková. A vyšlo z toho pekné siedme miesto. Perspektívy tu sú v pointe poslední budú raz prvými.
Nádeje B a naše dve želiezka v ohni. Lucka Búzeková a Petruška Flimelová. Krásne šieste a ôsme miesto.
Nádeje A a úžasná piata Lauruška Búzeková. Ďalšie tri pretekárky dobehli v jednej sekunde, takže boj o piate miesto bol viac ako dramatický.
Prišlo na mňa. Teda muži 40+. Moji súperi v kategórii, Brna, Bernáth, Griščík ma po predchádzajúce roky porazili s veľkým. prehľadom v každej disciplíne. S touto perspektívou som sa postavil na štart. Isté štvrté miesto, ale boj o tretie môžem skúšať. Vraj aj motyka niekedy vie vystreliť. A motyka v ten deň strelila a ja som si mohol spraviť ďalší zárez na ráme bycikla za Griščíkov skalp. V konečnom výsledku je to síce rozdiel iba jedného miesta, ale poraziť neporaziteľného je pre mňa úžasný pocit. Ehm a hlavne keď je to M-SR.
Semifinálová jazda mi ušla o dve miesta, ale moje ambície boli vrchovate naplnené. Vo finále Róberto Vetrák skončil na štvrtom mieste, iba sekunda ho delila od tretieho. Večná škoda. Patrik Lopušný finále nedokončil. Na bajku trafil obrubník. Našťastie si tento pád odniesli iba odreniny.
Medzi ženami sme nemali žiadne hviezdy. Ale na triatlonovom nebi zažiarila Janka Búzeková a iba jedno miesto ju delilo aby bojovala vo finále medzi najlepšou dvanástkou. Konečné tretie miesto v kategórii bola určite zaslúžená odmena za drinu a vynaloženú námahu.
Deň vrcholil pretekmi mužov do 39 rokov. A bolo sa na čo pozerať. Prvé miesto Ondreja Kuba bolo viac-menej isté, ale druhý Mareček Smetana už musel riadne zabojovať aby ušiel súperom, brúsiacim si zuby na druhé miesto. Bolo to napínavé až do poslednej sekundy. Matej Medveczky skončil absolútne desiaty, ale vo svojej juniorskej kategórii druhý.
Jožko Uhrín vo svojej kategórii druhý.
“Tak, pani Műlerová po dnešku poznáme na Slovensku tretí triatlon, ktorý nebol zrušený.”
Oslavné svetlé pivo chutilo výborne na počesť vydareného dňa a ešte-vydarenejších výsledkov.